Actieve Thermografie

Gebruik gecontroleerde excitatiebronnen in combinatie met thermografie om meer inzicht te krijgen op materiaal eigenschappen.

UTVIS

UTVIS

Ultrasound of acoustische thermografie

LTVIS

LTVIS

Actieve thermografie met lasers

OTVIS

OTVIS

Optische lock in thermografie

PT-VIS

PT-VIS

Pulse thermografie

ITVIS5000

ITVIS5000

Inductieve thermografie

Actieve thermografische toepassingen

Afhankelijk van de toepassing en het materiaal waarop gemeten moet worden, wordt de thermische camera geselecteerd. De warmtebeeldcamera wordt voornamelijk gekozen voor de gevoeligheid en scherpte en de snelheid van de meting. Spectrale eigenschappen kunnen ook aan de basis liggen van het type camera, aangezien dat er sprake kan zijn van transparantie. De warmtebeeldcamera's die we gebruiken voor de actieve thermografie zijn de FLIR A655sc en alle gekoelde warmtebeeldcamera's.

Meer informatie van deze systemen vindt u bij de R&D camera's.

Waarom actieve thermografie?

Thermal Focus vertegenwoordigd Edevis voor de Benelux markt. Edevis is toonaangevend in de markt van actieve thermografie.

Inspecties dienen meer dan ooit grondiger en sneller te gebeuren. Actieve thermografie zorgt er voor dat grotere oppervlakten in een geringere tijd kunnen worden geinspecteerd. Deze techniek is aanvullend op de reeds bestaande technieken, hoewel het ook extra voordelen kan bieden waar andere technieken falen. 

Inspecties worden voornamelijk gedaan om na te gaan of de beoogde kwaliteit behaalt werd. Zo wordt er controle gedaan op coatings, bondings, lasnaden, aanwezigheid van caviteiten en scheurtjes,...

Hoe actieve thermografie uitvoeren?

Wat actieve thermografie onderscheidt van de traditionele thermografie, is dat er een excitatiebron gebruikt wordt om een verandering in de thermische eigenschappen van het materiaal aan te brengen. Deze eigenschappen kunnen te maken hebben met de geleidbaarheid, spectrale eigenschappen, structurele eigenschappen,... Belangrijk in dit proces om een met reproduceerbare metingen te komen en de gevoeligheid drastisch te verhogen, is dat er sprake is van een gecontroleerde excitatiebron. Door middel van algoritmes kan de warmtebeeldcamera de kleinste veranderingen in kaart brengen.

Type van actieve thermografie

Er zijn verschillende methodes die we kunnen aanbieden. Maar elke bron die een energetische verandering kan teweeg brengen in het infrarode spectrum waarin de camera's meten, kunnen bijdrage aan de actieve thermografie. De systemen die we op dit moment aanbieden zijn :

OTVIS , UTVIS, PTVIS, ITVIS,