EBT- BANNER.png

EBT -Screening

Thermische camera's kunnen gebruikt worden tegen de strijd van COVID-19

-  waar

Een juist gebruik van thermische camera's helpt om personen met een verhoogde afwijking uit groepen te halen.

Dit moet je weten:

1) een thermische camera is geen medisch instrument

2) operators moeten afwijkende personen onderleggen aan een medische test

3) het is mogelijk dat een persoon met het covid-19 virus nog geen koorts heeft. Thermische camera's kunnen enkel vergelijkend werk uitvoeren. Maar een verhoogde temperatuur is één van de symptomen van COVID-19

4) Door iedereen op dezelfde manier te vergelijken is het pas mogelijk de verhoogde temperatuur te detecteren

5) Er is nood aan screening software of software voor stabiele vergelijkingen waarbij een afwijking manueel kan aangepast worden.

6) FLIR Thermische camera's hebben sinds meer dan 10 jaar al bewezen dat ze een meerwaarde zijn tegen de strijd van Ebola, Sars,...

Thermische camera's kunnen corona (COVID-19) detecteren

- NIET WAAR

Thermische camera's zijn uitstekend in het detecteren van verhoogde temperaturen uit een groep mensen. Dit wil niet automatisch zeggen dat een persoon koorts heeft, of dat deze persoon het coronavirus heeft. Er zijn tal van andere redenen die voor een verhoging of verlaging van temperaturen kunnen zorgen. (Persoon heeft net een inspanning gedaan, persoon heeft alcohol gedronken, persoon komt uit een koude/warme ruimte,...) Het goed begrijpen van een warmtebeeldcamera is dus cruciaal. THERMISCHE CAMERA's ZIJN EEN GROTE MEERWAARDE ALS DE EIGENSCHAPPEN VAN DE CAMERA GESCHIKT ZIJN VOOR SCREENING EN HET PROCES BEGREPEN IS DOOR DE OPERATORS

Thermische camera kan meerdere personen evalueren op verschillende afstanden van de camera

- NIET WAAR

De enige accurate manier van evalueren is persoon per persoon. De camera heeft een hoeveelheid pixels om een temperatuur uit te lezen. Hoe meer pixels een camera heeft, des te kleiner de spatiale resolutie, oftewel de oppervlakte die een pixel bestrijkt. Als de afstand toeneemt of de resolutie is te laag, gaat de camera meer een gemiddelde temperatuur nemen. Aangezien dat de straling rond het oog lager ligt, zal een gemiddelde waarde altijd lager liggen bij een beperkte resolutie of te grote afstand.

Een warmtebeeldcamera kan in alle omstandigheden mensen screenen?-NIET WAAR

screening bril en hoofddeksel.PNG
screening bril en hoofddeksel_2.PNG
screening bril en hoofddeksel_3.PNG

De meest accurate en stabiele temperatuur wordt gemeten aan de binnenkant van de ogen, tegen de neus. De huid is hier dun en er zitten aders . Het is perfect mogelijk om een verhoogde interne temperatuur te hebben, wat niet detecteerbaar is bij beelden zoals hierboven. Een bril is gemaakt van glas, wat geen infraroodstraling in de lange golf 7,5-14µm  doorlaat. Ook kledij of hoofddeksels houden warmtestraling tegen.

Met een blackbody in het beeld meten we accurater

- Gedeeltelijk waar

Ja een blackbody zorgt voor een referentie, maar dan moet men wel begrijpen wat de invloed is van de blackbody op de meting.

1) De afstand tussen blackbody en persoon moet even groot zijn. Maw, meerdere personen tegelijkertijd meten is niet mogelijk. En persoon die op een andere afstand staat, is niet in focus.

2) De vierkantswortel van de som van de kwadraten van de onnauwkeurigheden bepaald de nieuwe onnauwkeurigheid van het systeem. De meeste camera's hebben een onnauwkeurigheid van 2%. Stel dat een blackbody nauwkeurig is op 0,5%, is het totale systeem nog 2,06% nauwkeurig.  Zelfs de meest accurate camera's hebben maar een 1% nauwkeurigheid, en een thermische drift compensatie is daarvoor essentieel. Dit is in de meeste camera's niet terug te vinden.

3) Als een thermische camera geen kalibratie heeft gehad, is het niet mogelijk om een accuraatheid aan het systeem toe te kennen. Upgraden van bestaande bewakingscamera's is een utopie. Elke camera detector is uniek. Niets garandeert dat het inlezen van een gemiddelde temperatuur range een bepaalde accuraatheid kan bekomen.

Welke camera's kunnen ingezet worden voor SCREENING

Thermische camera's met screening opties:

FLIR E53 , FLIR E75, FLIR E85 en FLIR E95

FLIR T-series met screening mode zoals T5xx , T6xx en T10xx

vaste camera met tempscreening : FLIR A320 Tempscreen

Thermische camera's met driftcompensatie in combinatie met software voor verhoogde temperatuur vergelijking:

FLIR science camera's, FLIR A615, FLIR A655sc, FLIR A325sc

T-series draaibare lens.png
T5xx afbeelding.jpg
A615-2.jpg
Flir A310.JPG
E75.jpg

Video Mondmasker -CO2 - test